autószállítás

B kategóriás tréler bérlés

Utánfutó, lakókocsi, netán autószállító tréler? Mindegyik esetében tisztában kell lenni azzal, hogy ki, mit, mivel vontathat B kategóriás tréler bérlése esetében.
A jellemzően igen költséges autószállítási árakat nézve sokak fejében megfordul, hogy lakókocsit, trailert, utánfutót vontasson. Aki költséghatékonyság miatt tenne így, azt rögtön el kell szomorítsam, nem lesz szerényebb költségű ha megszegi a vonatkozó szabályokat! Most nézzük meg, hogy milyen autóval, milyen jogosítvánnyal, milyen tömegű utánfutó vontatható. Legyen az lakókocsi, autószállító tréler, ha valaki netán úgy hozna be külföldről egy autót, vagy szállítana bárhonnan bárhová autót, netán csak egy kisméretű pótkocsin húzná el. Kiindulási pont, hogy aki utánfutót szeretne vontatni, annak rendelkeznie kell „B” kategóriás jogosítvánnyal. Nézzük meg, ezzel milyen pótkocsikat vezethetünk. Milyen jármű, járműszerelvény vezethető B kategóriás jogosítvánnyal? A 3500 kg-ot meg nem haladó megengedett legnagyobb össztömegű gépkocsi, amelyben a vezető ülésén kívül legfeljebb 8 állandó ülőhely van az ilyen gépkocsiból és a 750 kg megengedett legnagyobb össztömeget meg nem haladó pótkocsiból álló járműszerelvény az ilyen gépkocsiból és nehéz pótkocsiból álló járműszerelvény, feltéve, hogy a nehéz pótkocsi megengedett legnagyobb össztömege nem haladja meg a vonó gépkocsi saját tömegét. Az összekapcsolt járművek megengedett legnagyobb együttes össztömege sem haladja meg a 3500 kg-ot ( könnyű pótkocsiról 750 kilogrammig, nehézről felette beszélhetünk). Egy 3,5 tonnás, akár 9 személyes kisbusz után kötve tehát akár még egy ilyen is húzható, így B kategóriával akár 4,25 tonnányi járműszerelvényt is vezethetünk. Nehéz (750 kilogrammnál nagyobb össztömegű) pótkocsit azonban csak 3,5 tonnás összesített szerelvénytömegig húzhatunk B kategóriás jogosítvánnyal. Amennyiben ennél nehezebb járműszerelvényt szeretnénk vezetni, legalább B+E kategóriás jogosítványra van szükségünk (B kategóriás tréler bérlésnél). Fontos, hogy a tömegek számításakor mindig a megengedett össztömegeket kell figyelembe venni, vélhetően a hatóságok  is ezt fogják nézni. Hiába nem terheljük az utánfutót teljes mértékben (azaz a vontató jármű forgalmijában bejegyzett vontatási súlykorláton belül vagyunk) , ezzel a rendőrt aligha fogjuk meggyőzni, autóbuszt sem vezethetünk B kategóriával (egyenlőre), akkor sem, ha azon épp csak 6 ember utazik. Fontos tudni, hogy bár a szabályzás akár azt is megengedné, hogy egy 1,5 tonna saját tömegű, 2 tonna megengedett össztömegű autó után egy 1,5 tonna megengedett össztömegű utánfutót kössünk, azonban minden esetben figyelni kell arra is, hogy az adott autó forgalmijában milyen vonathatósági érték szerepel.

 

A fentiekben szereplő információk csak tájékoztató jellegűek a B kategóriás tréler bérlésre vonatkozóan, a pontos fogalmakat és meghatározások mindig az adott szabályozási környezetben kell keresni!

B kategóriás tréler bérlés mikrobusz bérlés autószállítás

Közösség:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Top

Kapcsolódó hozzászólások

mikrobusz bérlés

Kisbusz bérlés nyaraláshoz

Kisbusz bérlés Budapesten nyaraláshoz Kényelem és konfort: Kisbusz bérlésével könnyedén szállítható nagyobb csoport, így nem kell a tömegközlekedésre vagy több külön gépjárműre támaszkodni. Emellett a kisbuszok általában kényelmesebbek és tágasabbak, mint a személyautók. Rugalmasság: A bérléssel Ön döntheti el az indulás pontos idejét és útvonalát. Nem kell figyelni a tömegközlekedés menetrendjére vagy más utasok igényeire.

autómentés budapest

Autómentők – éhezők viadala

Az autómentés rejtelmei sokak számára ismeretlenek lehetnek, azonban az alábbiakban megpróbáljuk bemutatni néhány fontos aspektusukat: Szakszerűség: Az autómentő szakma különleges szaktudást igényel, hiszen az autók hatalmas és nehéz gépek, amelyeket különböző módszerekkel lehet elmozdítani vagy menteni. Autómentés során a szakszerűség létfontosságú a feladatok elvégzéséhez. Biztonság: Az autómentés során különösen fontos a biztonság. Az autómentőknek meg

autószállítás

B kategóriás tréler bérlés

B kategóriás tréler bérlés Utánfutó, lakókocsi, netán autószállító tréler? Mindegyik esetében tisztában kell lenni azzal, hogy ki, mit, mivel vontathat B kategóriás tréler bérlése esetében. A jellemzően igen költséges autószállítási árakat nézve sokak fejében megfordul, hogy lakókocsit, trailert, utánfutót vontasson. Aki költséghatékonyság miatt tenne így, azt rögtön el kell szomorítsam, nem lesz szerényebb költségű ha

autómentés Budapest

Autómentés Budapesten

Autómentés Budapest – fő profiljuk az autók szállítása és mentése. Budapest és vonzáskörzetében 1 órán belül a helyszínen vannak. A különböző méretű és teherbírású autószállító trailereinkkel szinte bármilyen mentési és szállítási feladatot végre tudnak hajtani. Amennyiben az autómentést vagy autószállítást Ön szeretné elvégezni akkor ebben az esetben lehetőséget biztosítanak a trailerek bérlésére is, így egyértelműen

ponyvás utánfutó bérlés

Ponyvás utánfutó előnye

Ponyvás utánfutó bérlés Tájékoztatjuk kedves ügyfeleinket, hogy Budapesti telephelyen is van lehetőség ponyvás utánfutó bérlés. Mi is az előnye? Mondhatni, hogy a legelterjedtebb felépítmény típus. A ponyvás futók rakhatók oldalról, hátulról és felülről is (ha felhajtjuk a ponyvát). Az áru szállítás közben védve van a környezeti károktól, de könnyebben hozzáférhető, mint a zárt rendszerű felépítményeknél.

Scroll to Top