ponyvás utánfutó bérlés

Ponyvás utánfutó előnye

Ponyvás utánfutó bérlés

Tájékoztatjuk kedves ügyfeleinket, hogy Budapesti telephelyen is van lehetőség ponyvás utánfutó bérlés. Mi is az előnye? Mondhatni, hogy a legelterjedtebb felépítmény típus. A ponyvás futók
ponyvás utánfutó bérlésrakhatók oldalról, hátulról és felülről is (ha felhajtjuk a ponyvát). Az áru szállítás közben védve van a környezeti károktól, de könnyebben hozzáférhető, mint a zárt rendszerű felépítményeknél.
Az első megfontolandó kérdés kölcsönzésnél az utánfutó tömege és mérete. Az autósnak el kell döntenie, hogy milyen célra fogja majd használni az eszközt, s annak megfelelő méretűt kell bérelni.

A vontatást végző autó forgalmijában szerepel, hogy maximum milyen tömeget vontathat, ezt is figyelembe kell venni. A tengelyek számánál az egytengelyes utánfutóknál általában kisebb a kéttengelyeseknél, viszont nagyobb terhet tudunk szétosztani.

A kéttengelyes változatok további előnye, hogy négy kerék fékezhető (amennyiben ráfutófékes), s ha egy kerék defektet kap, akkor még korlátozott módon tovább lehet haladni a szerelvénnyel. A féknélküli utánfutók kevesebb tömeget hordozhatnak, de kevésbé érzékenyek az igénybevételre, mivel kevesebb alkatrészből állnak.

A fékút viszont a vontatmány szabadon futása miatt jelentősen megnőhet, ez jelenti az ilyen változatok legnagyobb hátrányát túlsúlynál, ami természetesen nem szabályos.
A kerekek elhelyezkedésénél szintén azt kell mérlegelni, hogy kell-e majd nehezebb terheket szállítani. Ha igen, akkor az alacsonyabb padlószinttel rendelkező oldalt kerekes változatokat érdemes bérelni, míg ellenkező esetben az alsó kerekes utánfutók lehetnek a befutók.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top